Отборът на Атланта Трашърс записа четвърта поредна победа в НХЛ след убедителен успех с 5:2 при гостуването на Каролина. Хокеистите на Атланта обърнаха мача във втория период, когато вкараха четири гола. Марти Ризънър се отличи с две попадения, а вратарят Йохан Хедберг спаси 35 шайби. С този успех Трашърс прекъсна серията от пет поредни загуби в мачовете срещу лидера в Югоизточната дивизия Каролина.

Четвърта поредна победа постигна и тимът на Чикаго, който разгроми у дома Калгари с 6:1. Патрик Кейн и Мартин Хавлат блеснаха с по един гол и две асистенции за изразителната победа. Калгари изигра третия си мач за последните четири дни, докато домакините влязоха в мача свежи след петдневна почивка. Това се оказа решаващо в мача и изтощените играчи на канадците не успяха да се противопоставят.

Финикс спечели с 4:2 и сложи край на серията на Сан Хосе от седем поредни победи. Петер Мюлер вкара решителния гол във втория период, с който койотите поведоха в резултата, а Оли Йокинен се отличи с два гола и асистенция за успеха.

Дейвид Буут реализира първия си хеттрик в НХЛ за победата на Флорида с 3:1 над Анахайм. Вратарят Крейг Андерсън отрази 44 удара и също помогна на Флорида да прекъсна серията от шест мача без победа.