Двама от водещите български национали по ски алпийски дисциплини Георги Георгиев и Стефан Георгиев заминават днес за Венген (Швейцария). Те ще участват в спусканията Европейската купа, които ще се проведат на 9 и 10 януари.

На 7 и 8 януари във Венген ще се проведат и задължителните за състезания от такъв ранг тренировки. Тази година спусканията за Европейската купа ще са по трасето на спускането за суперкомбинация.

Участието на Георги и Стефан във Венген е част от подготовката им за Световното първенство на алпийците, което ще се проведе във Вал д’Изер от 2 до 15 февруари 2008 годна .

Килиан Албрехт пък ще участва в нощния слалом за Световната купа, който ще се проведе в Загреб на 6 януари.

След стартовете във Венген и Загреб българските национали заминават за Аделбоден, където на 11 януари ще се проведе слалома за Световната купа.

От националите ни единствен до момента Георги Георгиев е спечелил точки за Световната купа този сезон. 21-годишният софиянец зае 21-о място в супуркомбинацията във Вал д’Изер на 12 декември и с 10 точки заема 95-о място в класирането за големия кристален глобус. В подреждането за малката купа в суперкомбинацията Георгиев е 21-и с 10 точки.

Най-добрата българска алпийка в момента - Мария Киркова, заминава днес за Загреб, където ще участва в слалома за Световната купа, който ще се проведе на 4 януари.