Росен Дльогов от Чепеларе, на 11 години, и Спаска Топалова от Смолян, на 20 години, спечелиха по два златен медал за Спешъл Олимпикс България в спускането от програма на алпийските ски. Любомир Попов от Самоков взе бронзов медал.

Спаска и Росен учат в интегрирани масови училища с подкрепата на Регионалния ресурсен център Смолян в резултат на успешното изпълнение на програмата на МОН за интеграция за децата с увреждания в масовите училища.

За пръв път двама български младежи - Тоня Костова - атлет на Спешъл олимпикс от Плевен и нейната партньорка Анна Димитрова (ученик в Американския колеж в София), са поканени за едно с младежки представители на още 39 държави да участват в Глобалния младежки форум, който ще се проведе по време на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Айдахо'2009. Младежките представители имаха работна среща с вицепрезидента на САЩ.

В Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс участват над 3000 спортисти, 7000 доброволци, 1000 технически лица и организатори, информира БТА.

Делегацията на Спешъл Олимпикс България се завръща от Айдахо на 17-ти февруари 2009 (понеделник) в 14.30 часа на Терминал 2 на летище София. До 16.00 часа делегацията ще бъде на разположение за среща с медиите на летището.