Майка Зибанеяд се разписа 5:39 минути преди сирената при серия от четири попадения в последната третина за отбора на Ню Йорк Рейнджърс, който се наложи с 6:4 над Вегас в мач от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Въпреки успеха обаче, Рейнджърс останаха на дъното в Столичната дивизия, докато Вегас е втори в Тихоокеанската с три точки пасив от лидера Лос Анджелис.

Джими Весей, Матс Дзукарело, Крис Крайдър, Павел Бухневич и Майкъл Гранбнър също се разписаха за Рейнджърс, а Хенрик Лундквист спаси 30 удара на вратата си. Зибанеяд асистира и за първите две попдения в полза на нюйоркчаните, които спечелиха едва за трети път в последните си седем мача и излязоха от тях с баланс 3-2-2.

Райли Смит вкара два гола, Оскар Линдберг се разписа срещу бившия си тим, а Давид Перон отбеляза при свободен удар за Вегас, който загуби два поредни мача след серията от пет победи. Максим Лагас, който е четвъртият вратар в игра за отбора през сезона, спря 32 удара.

Уинипег се изкачи на второ място в Централната дивизия, след като Конър Хелебюк спаси 28 удара, а Николай Елерс и Кайл Конър вкараха по един гол за победата с 2:1 над Минесота. Новобранецът в лигата Люк Кунин вкара за домакините, които влязоха в мача с три победи от последните си четири мача, но останаха последни в дивизията с четири точки зад Уинипег след поражението в директния двубой.

Антони Манта отбеляза за пети път през сезона, а Дилън Ларкин записа гол и асистенция при победата на Детройт с 5:3 срещу Аризона. Густав Нюквист и Люк Гленденинг се разписаха рано в мача в полза на Червените криле, а Дарън Хелм сложи точка на битката с шайба на празна мрежа.

Аризона игра ден по-рано продължения във Филаделфия и Детройт започна очаквано с вихрен натистк. "Червените криле" отправиха първите осем удара в мача и се разписаха два пъти още преди изтичането на три минути игра, благодарение на което си осигуриха комфортен аванс./БТА

Минесота - Уинипег 1:2
Детройт - Аризона 5:3
НЙ Рейнджърс - Лас Вегас 6:4

Източна конференция
дивизия Метрополитън - Ню Джърси 16, Кълъмбъс 16 точки, Ню Йорк Айлъндърс 15
Атлантическа дивизия - Тампа Бей 21, Отава 15, Торонто 14

Западна конференция
Централна дивизия - Сейнт Луис 21, Уинипег 14, Далас 14, 
Тихоокеанска дивизия - Лос Анджелис 19, Вегас 16, Ванкувър 14