Изпълнителният директор на Челси Питър Кениън е направил неофициално запитване за условията за привличането на бразилския плеймейкър Кака от Милан.

Това е станало по време на последните разговори с вицепрезидента на италианците Адриано Галиани за Карло Анчелоти, който напусна Милано, за да поеме сините.

Собственикът на лондончани Роман Абрамович е готов да отпусне на Анчелоти около 100 милиона паунда за лятна селекция, като на Стамфорд Бридж очакват, че ще могат да привлекат Кака срещу 60-70 милиона.

На бразилеца ще бъде предложена най-високата заплата в клуба от 150 хиляди паунда на седмица, което е с 10 процента повече от възнагражденията на настоящите звезди Джон Тери и Франк Лампард.

Галиани пък призна, че в Милан, който има около 60 милиона паунда дългове, вероятно ще бъде принуден да продаде Кака през лятото, защото клубът не може да се бори финансово с големите отбори от Англия и Испания.

„Имаме предложения за Кака и Пато от два от най-големите клубове в Европа. Ще се опитаме да издържим на офанзивата им, но ще бъде трудно, защото те са много по-богати от нас и борбата ще бъде неравна”, заяви Галиани.