Общото събрание на Българска федерация ски (БФСки) избра днес единодушно Цеко Минев за нов 5-годишен мандат, като председател на БФСки. Участие във форума взеха 36 от общо 54 члена на федерацията. За Минев гласуваха всички присъстващи 36 представители на клубове. Това ще е третия пореден мандат на Минев начело на федерацията.

Новият управителен съвет вече е от 9 души, при 7 досега. Новите членове са инвестиционния банкер и председател на Управителния съвет на „Бороспорт” Бояна Попова и Петър Минковски от СК „Витоша ски”. Последният ще представлява клубовете в УС, като неговото място ще е ротационно и мандата ще е 1 г. Общото събрание на БФСКи прие отчета на УС за 2012-а.

След това освободи от отговорност председателят и членовете на Управителния съвет за дейността през отчетния период. След избора за нов председател и УС бе приет и бюджета на БФСки от 1 май 2013-а до 30 април 2014-а. Той ще е в размер на 2,8 млн. лв. от тях 1,066 млн. лв са за олимпийска подготовка. По време на събранието клубовете участници се обединиха около искането към държавата с бързи темпове да са разрешават всички инвестиционни проекти за спортна инфраструктура. Ефектът от това ще е не само за развитието на спорта, за децата, инокомиката, а от него зависи и поминъка на населението в съответния район.

„Продължаваме да работим със същата жар и устременост, заяви след преизбирането си начело на БФСки Цеко Минев. – Надяваме се, че държавата в лицето на министерството и всички органи и новото правителство ще погледне благосклонно към развитието на спортната инфраструткура за зимните спортове. Без да се развивя тя всички клубове, както чухте и на събранието изнемогват, а също така и няма как да подпомагат своите състезатели и те да тренират и да се подготвят за състезания. Това ще е една от стъпките, за да може всички инвестиционни проекти, които съществуват да бъдат подпомогнати и ние ще ги дадем на съответните държавни органи, за да може тяхното одобрение да става по-бързо. По-добрата икономика и повече работни места ще е и това за което ще се бори новото правителство. Нещата са изключително свързани и това е едно от направленията. Другото са националните състезатели и големите спортни прояви, подготовката за олимпиадата в Сочи. Един от важните ни приоритети е и детско-юношеския спорт и въвличането на все повече деца към белите спортове, защото това е изключителен социален и здравен ефект”.