Георги Нушев направи най-доброто класиране за алпийците на първите зимни младежките олимпийски игри в Инсбрук. При изключително тежки условия Нушев завърши 15-ти в първия манш, а във втория отстъпи с една позиция, за да заеме 16-то място в крайното класиране – на повече от 5 секунди след победителя Сандро Симоне (Швейцария). От 62 състезатели 25 не завършиха, а двама бяха дисквалифицирани.

Българското участие в Инсбрук завърши с дебютната за олимпийски игри смесена щафета - момчета и момичета - биатлон и ски бягане. Нашите в състав Мариела Георгиева, Камелия Илиева, Ради Пълевски и Симеон Деянов завършиха 20-ти, от 24 отбора, като биатлонистите имаха сериозни проблеми, особено със стрелбата от позиция легнал. Обилният снеговалеж в Зеефелд не е позволил да се направи добра прострелка, казаха треньорите, а Ради Пълевски имаше проблеми и с оръжието при зареждането на допълнителни патрони.

„Състезанието е много интересно, смесена по полове и спортове щафета наистина е любопитно, за съжаление още с първия пост и наказателните обиколки на Мариела, ситуацията за нас се усложни. Направихме толкова, колкото можахме” – каза ски-бегачът Симеон Деянов, който беше на последния четвърти пост. 

С това българското участие на олимпийските игри в Инсбрук завърши.