България завърши на 16-о място в мъжката щафета 4 по 7,5 км от Световната купа по биатлон. Отборът в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов приключи на 5:45.7 минути от победителя Норвегия.
Норвежците Йоханес Тингес Бьо, Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо и Ветле Сьостад Кристиансен завършиха с време 1 час, 12 минути, 14.7 секунди. Втори се наредиха биатлонистите на Русия, които останаха на 1:57.2 минути, а трети са германците с време 2:04.4 минути по-слабо от това на норвежкия отбор.
 
Руснаците спечелиха миналата седмица отборното състезание, когато Норвегия не пусна най-добрите си състезания да участват. Сега обаче изоставането им от основния отбор на фаворита е масивно - 1:57.2. Германия приключи на 7.2 секунди след Русия.
 
Българският отбор можеше да завърши доста по-напред, но 18-те пропуска в стрелбата ги провалиха. 10 от тези пропуски бяха на опитния Антон Синапов, който бяга на последния четвърти пост.
 
Многократният световен и олимпийски шампион Йоханес Тингес Бьо реши изхода от днешното състезание, след като на трети пост в щафетата буквално бетонира успеха на своите. Това е трета победа за Норвегия от четири отборни състезания през този сезон. Сериозна заслуга за успеха имаше и Ветле Кристансен на 4-и пост, който пое преднината от Бьо на 1:02 минути и я увеличи за крайната победа.
 
В класирането при щафетите на първо място е Норвегия с 216 точки, пред Русия с 210 и Франция със 191. Българският отбор е на 19-о място с 92 точки от участията си до момента от 27 нации, получили резултат.