Катрин Маноилова се представи много силно в първия ден на световното първенство по шорттрек в Дордрехт (Нидерландия). Най-добрата българска състезателка се класира за полуфиналите на 1500 метра, за четвъртфиналите на 1000 метра и ще участва в ранкинг сериите на спринта на 500 метра.
 
На 1500 метра Маноилова продължава напред след съдийско решение заради наказание на Жофия Коня от Унгария. Българката се нареди пета в първа серия с време 2:51.844 минути. Победителка в серията стана рускинята София Просвирнова с 2:27.436 минути.
 
На 1000 метра Маноилова финишира трета във втора серия с 1:34.846 минута и продължава на четвъртфиналите.
 
В спринта българката остана четвърта в шеста серия с 45.621 секунди и ще премина през ранкинг сериите утре, тъй като на четвъртфиналите продължават първите две от всяка серия плюс шестте с най-добри трети времена.
 
В Дордрехт състезанията при жените и при мъжете се провеждат по различно време, за да се избегне струпване на много състезатели в залата.Отборите на Китай и Република Корея отказаха участие на първенството заради пандемията от коронавирус.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.