Точно 11 дни преди началото на Зимната олимпиадата във Ванкувър слушателите на Дарик радио вече могат да научат най-любопитните подробности от Канада. Диана Иванчева и Мариана Мюлер са двете дами, които в следващия месец ще споделят своите наблюдения от най-горещата точка – олимпийската столица.

Треньорът по източни бойни изкуства Мариана Мюлер, която от дълги години живее в Канада, дори ще има честта да носи олимпийския флаг. На 9 февруари, броени дни преди откриването на Игрите, българката ще вдигне гордо факлата, символ на най-голямото зимно спортно събитие.

„Това е нещо, което се случва веднъж в живота, но смятам на шапката да си сложа и българския флаг. Самите канадски жители са доволни, че тук ще има Олимпиада”, разкри самата Мариана пред Дарик радио.

Като преди всеки подобен форум проблемите не са малко, за щастие, канадските организатори се справят с тях. Липсата на сняг и необичайното затопляне, което според метеоролозите ще продължи, едва ли ще попречи на състезанията по ски и сноуборд.

„Сняг във Ванкувър няма, защото е 9 градуса, а това не е нормално за Канада по това време на годината. Организаторите са взели мерки и в планината, в която ще се проведат състезанията по ски и сноуборд работят нонстоп 45 работници, които обработват изкуствения сняг и доставят такъв от съседния връх, на който няма писти. Има перфектна организация. Всички са сигурни - Олимпиадата ще се проведе” – категорична бе Диана Иванчева.