Доволни сме от първите си тренировки в Норвегия - така българите коментираха  заниманията си в първия ден от пребиваването си в Лилехамер. Нашите  участници във вторите зимни олимпийски младежки игри пристигнаха в  Олимпийското село привечер на 10 февруари. В деня преди откриването те  вече имаха възможност да усетят атмосферата, както на пистите, така и извън тях.

Ски-бегачът Николай Виячев разказа, че е много доволен от условията и че  на по-добра писта не е карал досега. Първата дисциплина в програмата на  ски-бягането е нововъведената крос кънтри - свободен стил, в която по  трасето са поставени и "изпитания" за състезателите - бабуни и завои.  Виячев сподели,че няма очаквания за нея, но се надява да се получи  интересно състезание.

Спокоен за предстоящите стартове е и Кристиян Стоянов,който ще е и  знаменосец на делегацията. Крис разказа,че тренировката от вчерашния ден  е протекла успешно, въпреки вятъра, а стрелбата им е била чиста, тъй  като условията, на които тренират на Белмекен са подобни на тези тук. В  петък биатлонистите ни няма да стъпват на огневия рубеж, а ще се  концентрират върху това да изпипат последни детайли по ските си.

Вчерашният ден завърши по забавен начин за всички атлети. Те присъстваха  на задължителното парти за "Добре дошли", на което норвежки музикални  групи изнесоха концерт специално за състезателите , а всички получиха  специални шапки под формата на сърца.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS