Шампионите на България Елисавета Макарова и Лери Кенчадзе завършиха на 14-о място в кратката програма при спортните двойки на европейското първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм (Швеция). При четвъртото си участие на шампионат на Европа Макарова и Кенчадзе получиха за своeто изпълнение оценка от 39.00 точки (22.40 точки за технически елементи и 16.60 точки за компоненти на програмата). Това е техен най-добър резултат за сезона.

Така те останаха на последното 14-о място в класирането, но всички двойки продължават във волната програма в неделя. На фона на фламенко Макарова и Кенчадзе изпълниха чисто всичките си елементи в програмата, но в нея липсва троен скок.

Две руски двойки заеха първите места в кратката програма. Лидери очаквано са олимпийските, световни и европейски вицешампиони Ксения Столбова и Фьодор Климов (Русия) със 71.38 точки. Юко Кавагути и Александър Смирнов са на втора позиция с 69.86 точки. 

Шампионите на Франция Ванеса Джеймс и Моргън Сипре (Франция) са временно трети с 60.13 точки. 

От 19.00 часа започна волната програма при мъжете, а в събота от 13.00 часа е волната прогрaма при жените, където няма българско участие. /БТА