България ще има женска щафета по шорттрек на първите четири старта от Световната купа в Азия. Евгения Раданова, Марина Георгиева - Николова, Даниела Иванова и Гергана Пацова се подготвят от месец май. Индивидуално Раданова и Георгиева ще стартират на 500 и 1000 метра, а Пацова и Иванова на по-дългите дистанции.

„Световното през март в Корея е единствената ми голяма цел. Подготовката ми е насочена за него, но искам и осма европейска титла от шампионата в Латвия през януари. В по-добра форма съм от миналата година. Радостно е, че ще имаме и щафета. Целта ни в Азия ще бъде да влезем в Топ 8, за да отидем и на световното с щафета. Имаме възможности, дано имаме и шанс. Подготовката ни върви добре, въпреки дребните проблеми, които имахме, но сме в правилната посока. Чакаме новата си екипировка, а кънките са добре. До Нова година ще участваме на четирите кръга от Световната купа в Азия, имаме един европейски турнир, два кръга от държавното първенство, а след това европейското и последните два старта за Световната купа в Италия и Холандия”, разказа Раданова пред Гонг тренировка рано тази сутрин.

Защо Жени и компания загряват със сешоар кънките си по време на тренировка, защо се пързалят от 7:30 до 9:00 часа сутринта на пързалката на Славия и защо шорттрекът е хамалски спорт, чуйте от самата Раданова

Календар на Световните купи по шорттрек:

19-21 октомври - Китай

26-28 октомври - Корея

23-25 ноември - Холандия

30 ноември - 2 декември - Италия

1 -3 февруари - Канада

8 - 10 февруари - САЩ

Европейското първенство ще се проведе в Латвия от 18 до 20 януари, а Световното е в Корея - 7-9 март.