Младежкият национален отбор на България (до 20 години) по хокей на лед докосва 2-ото място в дивизия 3 на Световното първенство, което се проведе в София.

В последната си среща момчетата на треньора Станислав Мухачов победиха Исландия с 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) и събраха 9 точки. Начело е отборът на Израел, който печели промоция за дивизия 2 с пълен актив от пет победи в пет мача. В последната си среща днес израелците отнесоха последния Нова Зеландия с 5:0 (1:0, 3:0, 1:0).

По-късно днес играят Китай и Австралия, а успех на китайците ще ги класира 2-и, докато нашите ще слязат на 3-а позиция. През първата част Едмундус Индус откри резултата за Исландия, но в 33:08 минута Даниел Дилков изравни след подаване на Мартин Василев.

В началото на 3-ата част (41:32) Аксел Оронган се възползва от наказание на българския отбор и вкара за 2:1 при числено превъзходство. Дилков обаче изравни в 48:04 след нов пас на Василев, а 14 секунди преди финалната сирена капитанът Веселин Диков вкара за успеха на нашите след подаване на Дилков.