България получи голямата чест да организира от 1 до 7 юни 2015-а година Календарната конференция на Международната федерация по ски. Предложението за домакинство на престижния форум от Българска федерация ски бе прието единодушно от Съвета на ФИС по време на конгреса в Барселона. Елитът на световните ски ще си даде среща в черноморския ни курорт „Златни пясъци“. Очаква се за календарната конференция на ФИС в България да дойде елита на световните ски. Повече от 600 специалисти от цял свят начело със Съвета на ФИС ще заседават по най-актуалните проблеми в ските.

„За България е супер чест да организира за първи път тази престижна конференция“, коментира от Барселона президента на БФСки Цеко Минев и добави: „Да събереш елитът на световните ски е нещо наистина много престижно за страната ни.“

По време на календарната конференция освен Съветът на ФИС ще заседават и комитетите по алпийски ски, сноуборд, ски бягане, ски скок, медии и допинг. Преди конференцията пък страната ни за пореден път ще е домакин на стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Банско ще приеме супергигантски слалом и суперкокомбинация при жените на 28 февруари и 1 март.