Националният отбор на България по хокей на лед за жени отстъпи с 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) пред Сърбия във втория си мач от световното първенство в Дивизия III, група "А", което се провежда в Загреб.

Сръбкините започнаха по-добре срещата и точно това в крайна сметка натежа в тяхна полза. В първата третина те стигнаха до два гола чрез Анастастия Бенчич и Милица Велчек в рамките на минута, които се оказаха невъзможни за заличаване от българския отбор. Доста по-равностойна бе играта във втората и третата третина.

Във втория период Сърбия покачи на 3:0 чрез Яна Радович, но две минути преди сирената за край Зорница Дикова намали с второто си попадение в турнира. В последните 20 минути на мача играта се водеше почти изцяло в полето на Сърбия, но хокеистките на Борислав Благоев така и не успяха да съкратят пасива си.

За България 41 спасявания в мача направи Ангелина Димова, докато на сръбската врата Ана Илич се отличи с 27 отразени шайби. В класирането България е на дъното в групата с две загуби от два мача, докато Сърбия поне временно е на трета позиция с 3 точки. Следващият мач на българския отбор е в четвъртък срещу домакина Хърватия. /БТА