Албена Денкова и Максим Стависки ще получат трети комплект златни медали по време на заключителния коктейл на световното първенство по фигурно пързаляне в Токио утре. Двукратните световни шампиони спечелиха злато след задължителния и оригиналния танц, след това получиха големите златни отличия за победата си след волната програма, а утре вечерта ще получат още един комплект малки златни медали за победата си във волната програма.

България рискува да загуби домакинството си на световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки в края на месец февруари 2008 година. Това съобщи президентът на БФКънки Албена Денкова пред държавната телеграфна агенция. Причината е липсата на нормални условия за неговото провеждане.

Първенството трябва да се проведе в Зимния дворец, където тренировъчната зала е в ужасно състояние и има само две съблекални. „В България в момента има голям интерес към фигурното пързаляне, но ние нямаме условия, за да селектираме деца, които да се занимават със спорта. Няма една нормална пързалка, а искаме да кандидатстваме за по-големи първенства", каза Денкова.

Двойката ни ще се прибере в България на 1-ви април. Те ще участват в три галаспектакъла в Япония - в Сапоро, Нагано и Осака.

Шампионите на планетата са подготвили нов танц за галаспектакъла на Световното първенство и ще бъдат с нови костюми в червен цвят. Освен това танцът с е голяма червена топка. Галаспектакълът е утре от 8.00 до 11.00 часа българско време.