Бъфало допусна 17-а поредна загуба в Националната хокейна лига, след като на два пъти пропиля гол аванс при 2:3 от домакина Бостън. Поражението е негативен рекорд в НХЛ след въвеждането на изпълнението на дузпи при равенство след продължение през сезон 2005/2006.

Мат Гжелчик и Ник Ричи завършиха с по гол и асистенция за домакините, а Крейг Смит вкара победното попадение 3:50 минути преди края. Сам Райнхарт и Кайл Окпосо се разписаха за Бъфало, който няма успех от 23 февруари, а 15 от 17-е поражения на тима са в редовното време.

Вратарят Линус Улмарк се завърна на леда след 15 пропуснати мача заради контузия и завърши с 33 спасявания за гостите.

Макс Пачорети вкара в 1:56 минута на продължението и донесе успеха на Лас Вегас при гостуването на Колорадо с 3:2.
Пачорети добави и асистенция, а Алек Мартинес и Уилям Кариър също се разписаха.

Йонас Донской и Дейвън Тейвс вкараха за Колорадо, който прекъсна серия от осем поредни домакински победи. Брайън Ръст записа третия хеттрик в кариерата си, а Питсбърг се наложи над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс с 6:3. Капитанът на домакините Сидни Кросби завърши с гол и асистенция.

Лидерът в НХЛ Тампа Бей допусна второ поредно поражение след 3:4 при гостуването си на Каролина в дербито на върха. Мартин Нечас вкара втория си гол в мача 3:53 минути преди края за успеха на домакините, които събраха 49 точки и се доближиха само на точка от съперника. Нечас добави и две асистенции при головете на Седрик Пакет и Себастиан Ахо.

Тампа поведе с 2:0 след първия период след точни изстрели на Блейк Колман и Пат Маруун, а след това Матьо Жозеф изравни за 3:3 в 22-ата секунда на третата част, но това не беше достатъчно.

Фил Кесъл регистрира седмия хеттрик в кариерата си, а Аризона разби гостуващия Сан Хосе с 4:0.

Клейтън Келър добави гол и две асистенции, а вратарят Адин Хил направи 34 спасявания за първия си "шътаут" за сезона и втори в кариерата.

Нападателят на гостите Патрик Марло изигра 1756-ия си мач в лигата, с което се изравни с втория във вечната ранглиста Марк Месие. Той е само на 11 двубоя от рекордьора Горда Хоу.

Сам Морин вкара първия си гол в НХЛ 4:27 минути преди края и донесе победата на Филаделфия над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс. Нолан Патрик също се разписа.

Мика Зибанежад откри резултата за Ню Йорк, но отборът не успя да удържи, въпреки че вратарят Игор Шестьоркин направи 35 спасявания.

Остън Матюс вкара 54 секунди след началото на продължението, а Торонто победи Едмънтън с 4:3 като домакин. Матюс, който даде и асистенция, е лидер в голмайсторската листа с 22 попадения.

Леон Драйзайтл завърши с попадение и две асистенции за гостите, а капитанът Конър МакДейвид записа две асистенции и е лидер в лигата с 62 точки.

Аарон Екблад се разписа 9.3 секунди преди края на продължението за успеха на Флорида над домакина Далас с 4:3. Вратарят Калвин Пикард отрази 21 шайби при дебюта си за сезона, а Детройт спечели с 3:1 над гостуващия Кълъмбъс. Адам Ерн, Роби Фабри и Антъни Манта вкараха за домакините, които прекъснаха серия от три поредни загуби.

Двубои от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Бостън - Бъфало - 3:2
Филаделфия - НЙ Рейнджърс - 2:1
Колорадо - Лас Вегас - 2:3 след продължение
Детройт - Кълъмбъс - 3:1
Каролина - Тампа Бей - 4:3
Питсбърг - НЙ Айлъндърс - 6:3
Торонто - Едмънтън - 4:3 след продължение
Чикаго - Нешвил - 1:3
Далас - Флорида - 3:4 след продължение
Сейнт Луис - Анахайм - отложен
Аризона - Сан Хосе - 4:0
Калгари - Уинипег - 4:2
Монреал - Отава - отложен

Временно класиране:
Централна дивизия: Тампа Бей 50 точки, Каролина 49, Флорида 46
Източна дивизия: Вашингтон 48, Ню Йорк Айлъндърс 48, Питсбърг 46
Северна дивизия: Торонто 46, Уинипег 44, Едмънтън 43
Западна дивизия: Лас Вегас 47, Колорадо 46, Минесота 43/БТА