Руският състезател по кърлинг Александър Крушелницкий призна, че има формално нарушение на антидопинговите правила и няма да се яви на изслушването в Спортния арбитражен съд.

Руско семейство с бронз на кърлинг в Пьонгчанг

Крушелницкий даде положителна проба за забраненото вещество "мелдоний" по време на Олимпийските игри в Пьончан, където той и съпругата му Анастасия Бризгалова спечелиха бронзови медали в надпреварата за смесени двойки.

Решението по случая ще бъде взето от Спортния арбитражен съд (КАС) утре.

"Никога не съм нарушавал спортните правила и не съм употребявал допинг. Стигнахме до бронзовия медал с много труд и тежки тренировки. От моя страна признавам факта, че има формално нарушение на действащите антидопингови правила. Глупаво е да отричам, след като в организма ми е открито забранено вещество, което се потвърждава от резултатите от двата ми теста. Пробите бяха взети по време на Олимпийските игри и аз съм готов да приема последствията, които в такива случаи са напълно предвидими. Заради това, като претеглих всички "за" и "против", реших да се откажа от изслушването в КАС по моя случай. Просто смятам, че това е безполезно и безсмислено", заяви Крушелницкий./ БТА