Канадката Брит Дженик спечели първата си победа за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в спускането в курорта Аспен (САЩ). Дженик се възползва максимално от първия си стартов номер на мекия сняг и при лошата видимост, за да даде най-доброто време от 1:14.17 секунди.

Лидерката за Световната купа Марлийз Шилд (Австрия) остана на второ място на 42 стотни от секундата след победителката. Друга австрийка Ренате Гьочъл остана трета на 46 стотни от върха. Представителката на домакините Линдзи Килдоу-Вон, която беше считана за фаворитка преди надпреварата на пистата "Рути" финишира четвърта.

Заради падания надпреварата беше прекъсната на няколко пъти. Бившата световна шампионка Александра Майсницер (Австрия) загуби контрол върху ските и нарани сериозно лявото си коляно. Други четири австрийки Никол Хосп, Кристин Шпонринг, Мария Холаус и Никол Шмидхофер пък въобще не стартираха заради лошите условия.

"Този мисъл мина през главата ми. Хосп и още няколко момичета от нашия отбор решиха да не стартират. Радвам се, че те не се пуснаха на пистата. Не се оплаквам. Нашият спорт е такъв. Винаги трябва да се справяме с различни условия", заяви Майсницер. Французойката Ан-Софи Барте, която стартира с номер 37, също падна тежко, след което журито реши да прекрати състезанието, въпреки че на старта чакаха още 19 скиорки. Надпреварата беше първа в Аспен в дисциплината спускане от 1988 година насам.