Федерика Бриньоне от Италия ликува с победата в супергигантския слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Цаухензее.

Тя завърши на пистата с време от 1:10.84 сек, с +0.04 сек пред втората на почетната стълбичка Корин Сутер от Швейцария. Трета на подиума се качи представителката на домакините Ариане Редлер. Топ 10 в подреждането допълниха още италианката Марта Басино, французойките Лора Гош и Теса Уорли, новозеландката Алис Робинсън, италианката Елена Куртони, чехкинята Естер Ледецка и швейцарката Лара Гут-Бехрами. Девет състезателки не успяха да финишират в днешното състезание.

С втория си успех в дисциплината през сезона след този в Санкт Мориц, Швейцария, Бриньоне се доближи на пет точки от водачката за Малкия кристален глобус и нейна сънародничка София Годжа, която остана на едва 19-о място днес. Трета е друга италианка – Елена Куртони, изоставаща на 84 точки от първата позиция. В класирането за Големия кристален глобус Бриньоне е пета с 547, но изостава много от лидерката Микаела Шифрин от САЩ с 966 пункта.

За дамите предстои спускане в италианския зимен център Кортина д‘Ампецо на 22 януари, петък.