Световният шампион по фигурно пързаляне от 2007 година – Бриан Жубер, призна, че за него щеше да е по-добре ако Световното първенство беше отменено тази година. След кратката програма при мъжете френският състезател заема 9-о място със 71,29 точки.

„Изключително съм недоволен от представянето си днес. Бях много добре подготвен през март, когато се готвих за шампионата, но след това, което се случи в Япония, се отпуснах”, сподели Жубер.

„За мен щеше да е по-добре, ако първенството въобще не се беше състояло”, добави още фигуристът.

Шампионатът на платената се провежда в Москва. Състезанието трябваше да се състои през март в Япония, но бе пренасрочен заради земетресението и последвалото го цунами.

Канадецът Патрик Чан поведе след кратката програма при мъжете на световното първенство по фигурно пързаляне в Москва. Чан записа сбор от 93,02 точки и изпревари убедително японците Обунари Ода и Дайсуке Такахаси. Ода остана втори с 81,81, а Такахаси е трети с 80,25.

Българинът Георги Кенчадзе не успя да премине квалификациите преди два дни и не участва в кратката програма. Волната програма при мъжете е утре.