Носителят на купа "Стенли" Бостън е на път да отпадне в първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига. Бостън загуби домакинския си мач от Вашингтон с 3:4 и губи в серията с 2:3 победи. Играе се до четири успеха в седем мача.

Александър Сьомин и Джей Бийгъл дадоха преднината на Вашингтон през втората част, но домакините изравниха чрез Брад Марчанд и Денис Сайденберг в рамките на 28 секунди. През третата част двата отбора си размениха по още един гол преди Трой Брауър да донесе победата на гостите в последните секунди. Мач номер шест е тази вечер във Вашингтон.

Крис Верстийг вкара гол и записа асистенция при победата на Флорида с 3:0 срещи Ню Джърси в плейофите на Изток. Флорида води в серията с 3:2 победи и е само на един успех от класиране във втория кръг. Скоти Ъпшол и Томаш Копецки се разписаха също за победителите.

Ню Йорк Рейнджърс загуби домакинството си на Отава с 0:2. Отава води в серията с 3:2 победи. Джейсън Спеца реализира и двете попадения за Отава.

В Западната конференция Сейнт Луис победи Сан Хосе с 3:1 и се класира за втория кръг на плейофите, след като спечели серията с 4:1 победи. За Сейнт Луис точни бяха Джо Торнтън, Дейвид Перон и Анди Макдоналд. За Сан Хосе попадението реализира Джейми Лангенбрунър. Финикс загуби от Чикаго с 1:2 след продължение, но води в серията с 3:2 победи. Джонатан Тейвс вкара победното попадения за Чикаго.

Всички резултати от НХЛ:

Вашингтон Кепитълс - Бостън Бруинс 4:3 (3:2 в серията)

Ню Джърси Девилс - Флорида Пантърс 0:3 (2:3 в серията)

Отава Сенатърс - Ню Йорк Рейнджърс 2:0 (3:2 в серията)

Сан Хосе Шаркс - Сейнт Луис Блус 1:3 (1:4 и победа в серията)

Чикаго Блекхоукс - Финикс Койотс 2:1 след продължение (2:3 в серията)