Давид Крейчи и Денис Уайдман вкараха два гола в последната третина за победата на Бостън с 3:1 над Филаделфия в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Мишел Райдър вкара първия гол за гостите, докато Тим Томас спаси 25 шайби за лидерите в НХЛ и продължи да води в лигата с процент отразените удари.

Скот Хартнел беше единственият голмайстор за отбора на Филаделфия, който страдаше от липсата на основни състезатели като капитана Майк Ричардс, защитника Брейдън Кобърн и нападателя Скоти Ъпшал.

Андрю Брюнет и Мико Койву вкараха по един гол, а вратарят от Мача на звездите Никлас Бекстрьом записа шестия си мач без допуснат гол през сезона за победата на Минесота с 3:0 срещу Анахайм.

Бекстрьом отрази 34 шайби, с което донесе за отбора си 2 важни точки в напрегнатата битка за плейофите в Западната конференция на НХЛ. Третият гол, вкаран от Пиер-Марк Бушар, изкачи Минесота на шесто място в класирането с 55 точки, докато Анахайм е пети с 57 точки.

Истинската драма беше обаче в "Джо Луис Арина", където Никлас Лидстрьом вкара гол при човек повече на леда 39 секунди преди края, с което донесе трудната победа на Детройт с 5:4 срещу Финикс.

Мариан Хоса вкара два гола във втори пореден мач с екипа на носителите на Купа "Стенли", а Хенрик Зетеберг и Микаел Самуелсон добавиха по още едно попадение за домакините. Крис Озгууд спаси 22 шайби.

Ед Йовановски и Йоаким Линдстрьом записаха по гол и асистенция, а по още един път се разписаха Тод Федорук и Жоел Перо. Иля Бризгалов записа 28 спасявания на вратата на Финикс.

Евгени Малкин пък сложи точка на спора между Питсбърг и Тампа Бей с гол 15,5 секунди преди края на продължението, с което миналогодишните финалисти за Купа "Стенли" спечелиха с 4:3.

Малкин започна обрата на мача, а по-късно записа и асистенция за изравнителния гол на Петр Сикора 3:29 минути преди края на мача. Малко по-рано пък Сикора подаде за попадение на Марк Ийтън.

Отборът на Питсбърг, който е три точки под местата за плейофи в Източната конференция, беше в опасност от записване на четвърта поредна загуба, но лидерът по точки в НХЛ Малкин отбеляза своите голове номер 23 и 24.

Тампа Бей поведе с 3:0 с голове на Мартин Люис, Венсан Лекавалие и бившия играч на Питсбърг - Райън Малоун.

Резултатите от НХЛ:  

Филаделфия - Бостън - 1:3

Бъфало - Торонто - 5:0

Детройт - Финикс - 5:4

Питсбърг - Тампа Бей - 4:3 след продължение

Минесота - Анахайм - 3:0