Бостън взе аванс от 1:0 победи във втория кръг на плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига, след като надделя с 3:2 след продължение над гостуващия Кълъмбъс.
Чарли Койл вкара решителния гол в 5:15 минута на допълнителното време, след като преди това той беше изравнил 4:35 минути преди края на третия период.

Ноел Ачари изведе домакините напред с попадение при числено намален състав в средата на първата третина, но Брендън Дубински и Пиер-Люк Дюбоа се разписаха в разстояние само на 13 секунди в третата част, за да изведат Кълъмбъс напред.

Сергей Бобровски отрази 34 шайби за гостите, които допуснаха първа загуба в елиминациите, след като в първия кръг спечелиха с 4:0 победи срещу шампиона от редовния сезон Тампа Бей.
Владимир Тарасенко се разписа два пъти и помогна на Сейнт Луис да спечели срещу гостуващия Далас в първа среща от втория кръг на плейофите на Запад.

Роби Фабри също вкара, а Джордън Бинигтън парира 27 изстрела.

Джейсън Спеца и Джейми Бен бяха точни за тексасците, които през редовния сезон победиха съперника в три от четирите мача помежду им. /БТА