Бостън победи гостуващия Детройт с 4:1 и поведе в класирането в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. С по гол и асистенция за успеха се отличиха Блейк Уилър и Давид Крейчи. Това беше девета последователна победа за Брюинс като домакин. Тимът няма загуба в собствената си зала от 37 дни, което е най-доброто постижение за клуба от 25 години.

Лидерът в НХЛ Сан Хосе постигна нов успех след 3:2 в залата на Финикс. Джо Павелски се отличи с две попадения за гостите, които преодоляха два гола дефицит, преди да спечелят за седми пореден път.

Вицашампионът Питсбърг излезе на трето място в Източната конференция след 4:1 срещу гостуващия Ню Джърси. Сидни Кросби записа първия си хеттрик на Мелън Арина и добави и асистенция. Кросби вече има 13 попадения за сезона.

Войтек Волски се отличи с два гола, а Марек Сватош даде три асистенции за успеха на Колорадо над гостуващия Тампа Бей с 4:3. Мику Койву пак завърши с две попадения и асистенция за разгромното 6:2 за Минесота в залата на Нешвил.

Новакът Стийв Мейсън отрази всичките 26 удара към вратата си при победата на Кълъмбъс над гостуващия Вашингтон с 3:0. Рик Неш вкара два гола за успеха на домакините.

Защитникът Фреди Майер допринесе с две попадения и асистенция за успеха на Ню Йорк Айлендърс над Отава с 4:2.

Александър Фролов се отчете с гол и асистенция в своя мач номер 400 в лигата и помогна на Лос Анджелис да се справи с гостуващия Чикаго с 5:2.

Шон Хоркоф се разписа веднъж и даде две асистенции, а Едмънтън навакса два гола пасив, да да победи домакина Сейнт Луис с 4:2.


Резултатите от НХЛ:

Сейнт Луис - Едмънтън - 2:4
Лос Анжелис - Чикаго - 5:2
Бостън - Детройт - 4:1
Ню Йорк Айлендърс - Отава - 4:2
Монреал - Бъфало - 3:2
Торонто - Филаделфия - 4:2
Кълъмбъс - Вашингтон - 3:0
Питсбърг - Ню Джърси - 4:1
Нешвил - Минесота - 2:6
Финикс - Сан Хосе - 2:3
Колорадо - Тампа Бей - 4:3
Калгари - Ванкувър - 3:1