Давид Пастърнак отбеляза третия си хеттрик за сезона и Бостън надви Монреал с 4:1 за третата си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Брюинс имат 82 точки и водят в Атлантическата дивизия с три пред отбора на Тампа Бей, който пък спечели последните си осем мача през редовния сезон.

Бостън е в серия от седем победи в последните си осем мача и освен това спечели три от четирите в серията с Монреал. Брюинс вкараха 15 срещу само три гола за Хабс в последните три двубоя помежду им и оставиха канадците на цели осем точки от уайлдкард квотите в Източната конференция.

Патрис Бержерон вкара последния гол на празна мрежа, а Туука Раск спаси 28 удара на вратата на Бостън. Марко Скандела пък бе автор на единственото попадение за Монреал.

Джейкъб Маркстрьом записа личен рекорд в кариерата си с 49 спасявания при победата на Ванкувър с 3:0 срещу Чикаго. Мачът бе особено специален за Канъкс, които оттеглиха номерата на Даниел и Хенрик Седин преди началото.

Брендън Сътър вкара гол и записа две асистенции, а Бо Хорват и Адам Годет добавиха по една шайба за втората поредна победа на Ванкувър. Тя остави отбора начело на Тихоокеанската дивизия с три точки пред Едмънтън, докато Чикаго е на шест от уайлдкард квотите на запад.

Тайлър Тофоли и Остин Уагнър вкараха през 39 секунди във втората третина при победа на Лос Анджелис с 5:3 срещу Калгари. Къртис Макдърмид, Джеф Картър и Шон Уолкър също се разписаха за Кингс, които сложиха край на серия от пет поредни поражения.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Бостън - Монреал 4:1
ЛА Кингс - Калгари 4:3
Ванкувър - Чикаго 3:0


Източна конференция:
Столична дивизия: Вашингтон 77 точки, Питсбърг 74, Ню Йорк Айлъндърс 72
Атлантическа дивизия: Бостън 82, Тампа Бей 79, Торонто 68

Западна конференция:
Централна дивизия: Сейнт Луис 73, Колорадо 72, Далас 69
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 69, Едмънтън 66, Лас Вегас 64/БТА