Бостън победи Ванкувър с 4:0 и изравни резултата във финалния плейоф на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) на 2:2 победи. На вратата пък нов перфектен мач изигра Тим Томас с 38 спасени удара и трети мач без допуснат гол в плейофите. Рич Певърли вкара два гола за "мечоците", а по един добавиха Майкъл Райдър и Брад Маршанд.

Певърли е зае титулярното място на Нейтън Хортън, който бе ударен в главата и откаран в болница след третия мач от серията преди два дни. Срещата се игра пред 17 565 зрители.

Вратарят на Ванкувър Роберто Луонго след четвъртия гол беше заменен от Кори Шнайдер, който отрази всичките девет удара до края на мача. Както и в предишния двубой, няколко хокеисти се сбиха в края на третата част, но до сериозни инциденти не се стигна.

Бостън загуби първите два мача от серията, но успя да стигне до равенство. Само четири различни състава - на Питсбърг (през 2009), два на Монреал (1966 и 1971) и един на Торонто (1942), са успявали да заличат пасив от 0:2 в серията и да спечелят купа "Стенли". Мач номер 5 е във Ванкувър в петък.