Майкъл Райдър вкара гол в четвъртия етап при изпълнението на дузпи за победата на Бостън с 4:3 над домакините от Торонто в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Блейк Уийлър и Мартин Сен Пиер вкараха другите два гола за Бостън при изпълнението на дузпи. Отново Уийлър, Денис Уайдман и Здено Хара вкараха трите гола за лидерите в класирането на Източната конференция, които се изравниха по точки с първенците на запад Сан Хосе преди Мача на Звездите.

Пол Мартин вкара гол и подаде за друг за Дяволите от Ню Джърси, които сразиха най-титолувания отбор в НХЛ Монреал с 5:2 в друга среща от вечерта. Ню Джърси ще почива около Мача на Звездите на първо място в Атлантическата дивизия, въпреки че специалистите отписваха отбора при контузията на един от най-добрите вратари в НХЛ - Мартин Бродюр.

Скот Клеменсен, заместникът на Бродюр, спаси 26 шайби, докато Травис Заяч, Джони Одуя, Зак Парис и Патрик Елиас вкараха останалите четири попадения за отбора си. Джош Горж и Мат Д'Агостини бяха точни за Монреал. Майк Нъбъл вкара два гола, а Антеро Нитимаки спаси 28 шайби за успеха на Филаделфия с 5:3 над Атланта, след която вратарят на победителите продължи серията си от 12:0 срещу гостите.

Нитимаки е един от двамата все още състезаващи се вратари в НХЛ, които имат положителен успех срещу отбор, с който са се срещали минимум 10 пъти. Крис Озгууд от Детройт е в страхотна серия от 17:0 срещу Тампа Бей. Скот Хартнел, Даръл Пауи и Ранди Джоунс вкараха останалите три гола, като за два от тях подаде Джеф Картър. Ерик Перин, Иля Ковалчук и Крис Торбърн пък бяха точни за Атланта.

Резултати:

Ню Джърси - Монреал - 5:2

НЙ Айлъндърс - Анахайм - 2:1

Филаделфия - Атланта - 5:3

Тампа Бей - Бъфало - 5:3

Торонто - Бостън - 3:4 след дузпи

Флорида - Далас - 1:4

Чикаго - Сейнт Луис - 0:2

Колорадо - Лос Анджелис - 5:6

Калгари - Кълъмбъс - 5:4 след дузпи