Марк Савард реализира решаващото попадение при числен превес в 13:52 минута на продължението и донесе победата на Бостън над Филаделфия с 5:4 в първия мач от полуфиналната серия от плейофите в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Савард се разписа при завръщането си на леда след почти 2-месечно лечение на контузия. Вратарят на домакините Туука Раск отрази 32 шайби, Мирослав Шатан и Патрис Бержерон се отличиха с по гол и асистенция.

Денис Уайдман завърши с три асистенции за Бостън, който поведе с 2:0 в първата третина и имаше аванс от 4:2 осем минути преди края. За домакините се разписаха още Стийв Бегин и Давид Крейчи.

За Филаделфия Майк Ричардс се отчете с гол и две асистенции, Райън Парент вкара за първи път в плейофите, Крис Пронгър също се разписа, а Даниел Бриер изравни 3:22 минути преди края.

 Вратарят Брайън Буше спаси 41 удара, но това не помогна. В първия полуфинален плейоф в Западната конференция Ванкувър разби домакина Чикаго с 5:1.

Гостите решиха всичко, след като реализираха пет безответни гола в първите две третини чрез Мейсън Реймънд, Хенрик Седин, Кристиан Ерхоф, Кайл Уелууд и Михаел Грабнер. Патрик Кейн намали при числен превес 5 на 3 в началото на третата част, но домакините не успяха да преодолеят отново отличния Роберто Луонго, който отрази 36 шайби.