Томаш Хертл вкара гол в ситуация с човек по-малко на леда 11:17 минути след началото на второто продължение и Сан Хосе спечели с 2:1 срещу Голдън Стейт като гост. По този начин Шаркс изпратиха серията от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) в седми мач.

Баркли Гудроу бе изпратен на пейката за нарушение срещу Брейдън Макнаб, но само 31 секунди по-късно Хертл пое загубена шайба и преодоля очи в очи Марк-Андре Флюри. Логън Кутюр вкара другия гол, а Мартин Джоунс записа рекордните в кариерата си 58 спасявания и Сан Хосе спечели за втори път поред, след като изоставаше с 1:3 в серията с Голдън Найтс. Джонатан Марчесо вкара за Лас Вегас, а Флюри спаси 27 удара.

Брад Марчанд вкара два гола и записа асистенция при победата на Бостън с 4:2 срещу Торонто, с което Брюинс също предизвикаха седми мач в серията от Източната конференция. Тори Крюг и Джейк Дебръск също бяха точни за Бостън, Давид Пастърнак подаде за два гола и Туука Раск направи 22 спасявания.

Морган Райли и Остин Матюс се разписаха за Торонто в серията, в която и двата отбора не съумяват да постигнат две поредни победи. Те имат по два успеха като гости, а седмият мач е на канадска земя.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Торонто - Бостън - 2:4
* Серията е равна при 3:3 победи.

Лас Вегас - Сан Хосе - 1:2 след продължение
* Серията е равна при 3:3 победи.  /БТА