Симон Кане се разписа в продължението и донесе победата с 5:4 у дома на Филаделфия Флайърс срещу Бостън Брюинс в полуфиналните плейофи в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Успехът е първи за Флайърс в серията, а победа в мач номер 5 в Бостън в понеделник ще класира тима от Масачузетс за финалите на Изток.

Бившата звезда на Филаделфия - Марк Реки, се разписа на два пъти за Бостън. Второто му попадение 31 секунди преди края на последната част прати мача в продължение. Майкъл Ридер и Милан Лучич бяха точни в състава на мечоците.

Освен Симон Кане за Филаделфия се разписаха и Крис Пронгър, Дани Бриър, Клод Жиру и Вил Лейно. Отборът на Бостън не се е класирал за финалите в Източната конференция от 1992 година насам.

На Запад Чикаго Блекхоукс победи със 7:4 като гост Ванкувър Кенъкс и е само на победа от участие на финалите в конференцията, като също води с 3-1.

Капитанът на ястребите Джонатан Тоулс вкара три гола при числено преимущество и добави две асистенции за третата поредна победа на неговия отбор срещу Ванкувър.

Патрик Шарп, Томас Копечки, Брент Сийбрук и Дейв Боланд също се разписаха за Чикаго. Другите голмайстори за Ванкувър бяха Кайл Уеулууд, Алекс Едлер, Даниел Седин и Хенрик Седин.

Вратарят на канадския отбор Роберто Луонго спаси 27 шайби, но това не се оказа достатъчно да бъде избегната третата загуба в серията. Мач номер 5 е в Чикаго в неделя.