Бостън вкара четири безответни гола в третия период и спечели със 7:4 срещу гостуващия Торонто, за да елиминира съперника с 4:3 победи в първия кръг на плейофите от Източната конференция на Националната хокейна лига.

Домакините на три пъти изоставаха с гол в решаващия седми мач, но стигнаха до обрат и отстраниха съперник в елиминациите за първи път от 2014 година.

Джейк Де Бръск се разписа два пъти, Патрис Бержерон добави гол и две асистенции, Давид Пастрънак допринесе с попадение и асистенция, а Дантън Хайнен, Тори Кръг и Брад Маршан също вкараха за успеха.
Дейвид Крейчи завърши с три асистенции, а вратарят Туука Раск отрази 20 шайби.

Патрик Марло записа два гола, а Травис Дермът и Каспери Капанен се отчетоха с по едно попадение, но това не беше достатъчно. 

Вратарят Фредрик Андерсен спаси 29 изстрела, но Торонто беше елиминиран в първия кръг за втори пореден сезон и не е продължавал в плейофите от 2004 година.

Бостън ще играе във втория кръг срещу Тампа Бей, който има домакинско предимство като победител в редовния сезон на Изток.

Мачове от първия кръг на плейофите в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада (играе се до четири победи от седем мача):

Източна конференция: 

Бостън - Торонто - 7:4

*Бостън спечели серията с 4:3 победи

втори кръг:

Тампа Бай - Бостън

Вашингтон - Питсбърг

Западна конференция, втори кръг:

Нешвил - Уинипег

Лас Вегас - Сан Хосе/ БТА