Началото на ски сезона в Боровец ще бъде отбелязано по нов начин и график, водейки се от опита на големите курорти по света. Дневните карти за възрастни ще са с 50% намаление, а за децата - безплатни. Безплатно ще е също нощното каране, както и уроците за деца до 12 г. и начинаещи.

През новия сезон цените на лифт картите ще се запазят.  

На 27 декември стартират тематични партита в духа на Коледно-новогодишните празници. Детайлите ще бъдат обявени на сайта на Боровец и в социалните мрежи. Празничното настроение в Боровец ще бъде подсилено от спортни игри и състезания, фрийстайл демонстрации, безплатни уроци и много други забавления за гостите на курорта.  

Едновременно с това ще стартира и честването на 120 години от създаването на Боровец през 1896 г. Цялата 2016 г. ще мине под знака на тази завидна годишнина.

Заедно с Община Самоков, “Бороспорт” и Съюзът на хотелиерите в Боровец планират много събития и инициативи, с които да напомнят и разкажат за дългата активна история на първия планински курорт в България, създаден от Княз Фердинанд и царското семейство като ловна резиденция, и развит като международен ски център през 70-те и 80-те години благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов, и усилията на баща му Петър Попангелов - старши.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS