110 деца участваха в 3-то международно състезание по ски алпийски дисциплини за момичета и момчета, младша и старша възраст “Купа Чамкория” в курорта Боровец. Състезанието е включено в календара на ФИС (Международната ски-федерация).

На пистата „Мартинови бараки” 2 се спускаха детските национални отбори на Великобритания, Словакия, Русия, Сърбия, Македония и представителни детски отбори от почти всички ски-клубове в България.

В проведения гигантски слалом днес медалите спечелиха в курорта Боровец, в събота се проведе гигантският слалом - на състезателите от младша и старша възраст. В групата на момичета младша възраст медали спечелиха Лучия Ловасова и Ивана Купчакова от Словакия и българската Моника Тепавичарова. В старшата възраст на първо място са трите словачки, родени през 1992 година, Наталия Шиниерерова, Никол Чиликова и Ерика Шмерекова. На четвърто и пето място са Мария Камбарева и Екатерина Шокова

При момчетата младша възраст първи стана Якоб Карачек от Словакия, втори е Георги Нушев, а трети - Светослав Слънчев. В старша възраст първи е Димитър Тотев, втори е Якоб Кубчак, а трети – Марек Мартинчек.

Проведен беше и гигантски слалом от държавното първенство за деца

Състезанието се надзирава от технически делегат от Международната ски-федерация - Матеш Врецл от Словения.

Утре е втората част от състезанието, с два специални слалома за момичета и момчета младша и старша възраст.

Организатор на състезанието е Ски-клуб „Чамкория”, с председател Мирослав Севлиевски. Това е третото по ред състезание за „Купа Чамкория”.