Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет, водено от председателя Стефка Костадинова, обсъди българското представяне на зимните олимпийски игри във Ванкувър.

"Не сме доволни от това че нямаме медал, но това е истината, която трябва да приемем. - заяви след заседанието генералният секретар на БОК Белчо Горанов. - Представянето на нашите спортисти бе очаквано и реално. Отразява и моментното състояние на зимните ни спортове, въпреки че само по себе си спечелването на квоти е успех. Тези игри трябва да послужат и като огледало за случващото се през последните 20 години в българския спорт."

Членовете на бюрото не дадоха оценка на делегацията ни.

"БОК счита, че не може да се дава обща оценка, тъй като представянето на всеки един състезател е различно и трябва да се подхожда индивидуално", допълни Горанов.

В най-скоро време БОК ще организира обществена дискусия, която да обхване всички нива от законодателната до изпълнителната власт, спортни федерации, организации, специалисти, треньори, журналисти и общественици, която да обсъди развитието на българския спорт не само в зимните спортове, а като цяло.

На дискусия ще бъдат подложени моментното състояние на материалната база, финансиране, научно и медицинско обезпечаване, статутът на спортните ни специалисти и др.