Общото събрание на БОК единодушно прие след гласуване делегацията ни аз 22-те Олимпийски игри в Сочи. 16 спортисти ще представят страната ни на най-големия спортен форум, а делегацията ни ще бъде от 37 човека. В това число влизат треньори и медицински лица, както ръководители от БОК, начело със Стефка Костадиновa.

Олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска ще бъде олимпийско аташе и ръководител на отбора по биатлон. Към момента страната ни има четири резерви за визи за Сочи, като днес е последният срок за покриване на нормативи. Макар и минимален, има шанс за още една квота в сноуборда.

„Не искам да обременявам олимпийците ни с големи очаквания. Да участваш на Олимпиада е гордост, самочувствие и голям шанс. Надявам се българите наистина да имат своя шанс и защо не, да направят класирания в десетката“, каза председателят на БОК Стефка Костадинова след общото събрание.

По отношение кой ще бъде знаменосец на България на церемонията на откриването, Костадинова сподели: „Предложих на Сани Жекова отново да носи трибагреника. Тя сподели, че това за нея ще бъде голяма гордост и чест, но помоли, този път да бъде някой друг. Затова сега ще предложим на Владимир Зографски и Красимир Анев (на снимката). Те обаче имат стартове в първия състезателен ден (8-ми февруари). Предстои ни да говорим с тях и треньорите им. Ако мога, и аз ще го нося.“