Американецът Боде Милър спечели Суперкомбинацията включва спускане и слалом във френския зимен център Вал Д'изер, старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Освен победата в този старт Милър спечели и Малкия кристален глобус в дисциплината. Днес американецът бе безапелационен и спечели спускането с време 1:33,88 минути. По време на слалома Боде загуби голяма част от аванса си, който имаше от спускането, но въпреки това успя да спечели първото място с общо време 2:18,45 минути.

В слалома американецът даде 16-о време - 44,57 секунди. На второ и трето място в днешната Суперкомбинация финишираха двама хървати. Втори е Ивица Костелич, който бе най-бърз в слалома с време 42,69 секунди, като изпревари Боде Милър с 1,88 секунди. Въпреки това обаче Костелич остана втори в класирането с изоставане от 0,38 секунди от Милър, който бе натрупал голям аванс при спускането.

На почетната стълбичка се качи и Натко Зрнич-Дим, който завърши трети, изоставайки на 0,99 секунди от победителя Боде Милър. Челната петица във Вал Д'изер се допълва от австриеца Райнер Шьонфелдер и словенеца Алес Горза.

След победата си днес Боде Милър спечели Малкия кристален глобус в дисциплината Комбинация, а след него в класирането се нареждат французина Жан Паптист Гранж и швейцарецът Даниел Албрехт.