Боде Милър се завърна сред най-добрите типично в свой стил, печелейки безапелационно спускането в Бормио, старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

30-годишният американец бе безгрешен в днешното състезание в италианския зимен център и съвсем заслужено акостира на първа позиция, след като прелетя дългата 3270 метра писта за 2:00,57 минути.

Скандалният скиор има 26 победи в стартовете за Световната купа, но днешният му успех в Бормио е първият след победата в спускането във Венген (Швейцария) на 13 януари тази година.

Австриецът Андреас Будер финишира втори на 0,45 секунди зад победителя. Трети се нареди Ян Худец от Канада, който даде време от 2:01,11 минути.

Михаел Валхофер от Австрия, който спечели две спускания през сезона, продължава да води за малката световна купа в тази дисциплина с актив от 220 точки. Втори е Дидие Кюш от Швейцария с 204, а Милър е на трето място с 183.

В класирането за Големия кристален глобус лидер е Бени Райх с 524 точки, следван от Кюш и Милър със съответно 503 и 406 точки.