Един от най-атрактивните скиори алпийци - Боде Милър, се завърна на пистата в тренировъчно спускане във Венген, Швейцария.

Американецът се възстановяваше от операция на гърба и този сезон още не се бе качвал на ски. Милър стартира в официалната тренировка на спускане във Венген и финишира 27-и на 3,07 секунди след победителя - олимпийския шампион Матиас Майер.

Боде се надява да се пусне в официално състезание още този уикенд, но призна, че е притеснен от кондиционното си състояние.

"Чувствах се зле по време на спускането, но точно това и очаквах. Това трасе е твърде трудно и не е най-подходящото за завръщане след дълго отсъствие. Пистата във Венген може би изисква най-много физически сили от всички за световната купа. На последните завои нямах никакви сили", коментира 37-годишният Боде Милър след спускането.

Алпиецът не бърза да се изхвърля с големи очаквания, но се надява да бъде във форма за световното първенство след три седмици във Бийвър Крийк.

"Най-много ме притеснява физическите ми състояние и затова не бива да предприемам излишни рискове", каза още Милър, който претърпя операция на дискова херния през ноември и пропусна началото на сезона./БТА