Американецът Боде Милър спечели Супер-комбинацията (спускане и слалом) във френския зимен център Шамони - старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Боде финишира с девето време във слалома, но благодарение на чудесното си спускане спечели Супер-комбинацията с време 2:34,58 минути. Втори след него се нареди хърватинът Ивица Костелич, който даде трето време в слалома, но изостана на 0,45 секунди от американецът за комбинацията. Третото място на почетната стълбичка зае австриецът Райнер Шьнфелдер, който е с четвърто време от слалома и изоставане 1,34 секунди от Милър за комбинацията. В самият слалом най-добро време записа французинът Жулиен Лизеру, който обаче остана на пето място в Суперкомбинацията, изоставайки на 1,72 секунди от общото време на победителя Боде Милър. Четвъртата позиция бе спечелена от Италианеца Петер Фил, изостанал на 1,66 секунди след Боде Милър.

В генералното класиране за Световната купа по ски алпийски дисциплини води австриецът Бенямин Райх с 892 точки, следван от швейцарецът Дидие Кюш с 874 и американецът Боде Милър с 867 точки.