Бившият носител на Световната купа по ски Боде Милър може да пропусне старта на сезон 2007/2008 заради травма на гърба, съобщи неговият треньор Джон Макбрайд.

Американският скиор напусна националния отбор по ски на САЩ миналата година и ще стартира като индивидуален състезател. Милър обаче се контузи по време на тренировка в началото на месеца и все още не е напълно възстановен.

„В петък Боде ще се опита да направи тренировка и ако се получи, ще стартира в гигантския слалом в неделя в Зьолден. Шансовете обаче не са големи”, каза Макбрайд.

Междувременно за новия сезон бяха направени някои промени. Най-добрите седем по ранглиста в спускането ще стартират с номера от 16 до 22. По този начин бе сложен край на правилото най-добрият да стартира с номер 30.

Освен това през този сезон ще бъдат използвани по-широки ски с по-ниски автомати. Това се прави с цел да се ограничи скоростта и екстремните завои с цел по-голяма сигурност и по-малък брой на контузии на коляното. Ще се наложи обаче някои от състезателите за променят техниката си на каране.

За първи път ще има двоен слалом (мъже и жени) в Загреб. Жените ще карат на 15-и февруари, а мъжете - на 17-и февруари. Състезанието ще е с внушителен награден фонд - общо 330 000 евро.