Отборът на Чикаго Блекхоукс се наложи над Минесота Уайлд с 5:3, като по този начин записа едновременно 10-поредна победа и рекорд в историята на клуба. "Черните ястреби“ записаха поне точка в последните си 29 мача и изравниха постижението на Монреал от сезон 1977/78 в Националната хокейна лига (НХЛ). Серията на канадците е втората най-добра от създаването на първенството, а абсолютният рекорд се държи от Филаделфия с 35 мача без загуба в редовното време.

Успехът не дойде никак лесно, като гостите от Минесота първи стигнаха до гол чрез Девин Сетогучи по средата на първата третина. До нейния край обаче четири поредни гола във вратата на Никлас Бакстрьом оформиха обрата за Чикаго, а вратарят повече не стъпи на леда за сметка на резервата Дарси Кюмпер.

В последния период Уайлд успя да съживи интригата с голове на Райън Сътър и Кайл Броджиак, но лидерът по точки за домакините Патрик Кейн вкара решителен гол за крайното 5:3.

Така с актив от 20 победи и 3 загуби след продължение или дузпи (за които се присъжда по 1 точка – б.р.) Чикаго остава единствения отбор в лигата без поражение в редовното време. С успеха над Минесота „ястребите“ подобриха и най-добрата си победна серия, датираща от декември 2008 година (9 поредни победи).

Още резултати от НХЛ:

Тампа Бей – Ню Джърси 5:2

Монреал – Ню Йорк Айлъндърс 3:6

Бостън – Вашингтон 3:4 (след продължение)

Бъфало – Каролина 3:4

Едмънтън – Кълъмбъс 3:4 (след дузпи)

Филаделфия – Ню Йорк Рейнджърс 2:4

Уинипег – Флорида 1:4

Колорадо – Детройт 1:2

Сан Хосе – Ванкувър 3:2 (след дузпи)

Сейнт Луис – Лос Анджелис 4:6