Двама национали - Михаил Клечеров и Мирослав Кенанов прекратяват кариерата си в националния отбор по биатлон. Двамата получиха днес почетни плакати за принос към българския биатлон по време на официалното закриване на сезона в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“. Клечеров и Кенанов бяха в състава на тима на олимпийските игри в Сочи през февруари. Иван Златев от клуб Банско и Десислава Стоянова (Славия) завършиха на първо място в турнира за Купа България по биатлон за сезон 2013/2014. Иван Златев спечели в конкуренцията на Красимир Анев (НСА) и Владимир Илиев (Аякс), които завършиха съответно втори и трети.

При жените втора е Емилия Йорданова (Славия), следвана от от Яна Бондар (Славия). По време на церемонията ръководството на федерацията връчи годишните награди на призьорите в 14 различни възрастови категории.

„Със закриването на този сезон, слагаме край и на един олимпийски цикъл, по време на който имахме много поводи за радост, но допуснахме и грешки. Искам да благодаря още веднъж на Министерство на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет, Обединена Българска Банка, Техем и всички партньори на федерацията за подкрепата им през изминалите четири години. Надявам се от тук нататък българския биатлон да постигне още повече успех“, каза президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска по време на тържественото закриване на сезона.