Българската федерация по ски закри сезона на специална церемония в София. 2012 година беше забележителна с организирането и провеждането в България на два кръга за Световната купа по алпийски дисциплини - за мъже и за жени, както и една Европейска купа за мъже. Само 5 са страните в света, на които този сезон ФИС гласува толкова високо доверие.

Над 25 телевизии излъчваха на живо състезанията, които бяха наблюдавани от над 300 милиона зрители. Стартовете бяха отразявани от над 300 акредитирани журналисти от целия свят.

В последните години Банско и България се утвърдиха в календара на Световната купа с това, че блестящо организираха състезания от най-висок ранг. Поредните отлични оценки Банско получи от представителите на Международната федерация по ски и лично от президента на ФИС Джанфранко Каспер, който уважи с присъствието си Световната купа за мъже.

През февруари Пампорово за първи път от 1986 година насам прие кръг от Европейската купа по ски алпийски дисциплини. Оценките и за това домакинство единодушно бяха високи. От БФСки наградиха със специални плакети за подкрепата през годината Правителството на България и Министерството на физическото възпитание и спорта, като почетните плакети получи министърът на спорта Свилен Нейков от президента на БФСки Цеко Минев.

"Завършваме един успешен сезон. Нашите зимни курорти стават все по-добри и такова е заключението на Световната федерация. Това се дължи на неуморимия труд на Българската федерация по ски, която се погрижи за отличната организация на стартовете от Световната купа в Банско. Тези състезания бяха голям престиж и имидж за България. Правителството застава твърдо зад тази хубава и добра инициатива. Имаме намерение да развием и Пампорово, Боровец и Витоша и страната ни да има четири зимни курорта на световно ниво", заяви министър Нейков.

Българският олимпийски комитет отличи с награди участниците в Първите Младежки Олимпийски Игри, които се проведоха през януари в Инсбрук, Австрия. Александра Попова, Камелия Илиева, Георги Михайлов, Георги Нушев, Симеон Деянов, Деян Фунтаров получиха грамоти от Международния олимпийски комитет от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК.

Стефка Костадинова награди и медала на БОК "Спортът за един мирен свят" вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев за приноса му при организиране на състезанията от Световната купа по ски алпийски дисциплини. "Изпращаме един силен зимен сезон, паметен за България с организирането на две Световни купи в Банско и на Европейска купа в Пампорово след почти четвърт век пауза. Благодарим за усилията на БФСки", каза Костадинова.

Световните шампиони за деца по ски алпийски дисциплини и Алберт Попов и по ски бягане Йордан Чучуганов и техните треньори Иво Борисов и Пламен Недялко получиха специални награди, осигурили два от спонсорите на федерацията МТел и ПИБ.

"Вярвам, че вървим в правилната посока. Като организатори на толкова мащабни събития получихме доста ласкави думи от цял свят. смятам, че си свършихме добре работата и можем да отчетем един силен сезон", каза Цеко Минев.