Роберт Кабуков ще е новият треньор на националния отбор по биатлон. Негов съветник ще бъде германския треньор Волфганг Пихлер. Припомняме, че по-рано през годината от федерацията се уговориха с Рико Грос да тренира нашите биатлонисти, но след разговори договорът му беше прекратен поради неразбирателство между страните.

Ето съобщението от БФБиатлон:

На среща с националния отбор на Високопланинската спортна база Белмекен, ръководството на Българската федерация по биатлон представи новият старши треньор на тима Роберт Кабуков. Специалистът поема състава от текущия тренировъчен лагер.

Кабуков е роден в Сиктивкар, Русия, но от четвърт век живее в Германия и като треньор е работил с националните отбори на Русия, Беларус, Украйна, Казахстан, както и с немски клубни тимове.

Той планира да провежда тренировъчната програма с българските национали под ръководството на знаменитият немски треньор Волфганг Пихлер, който от своя страна е привлечен за консултант на федерацията и ще участва с експертиза в целия процес.

В момента се финализират договорите на двамата специалисти, които са с времеви хоризонт до Олимпийските игри в Милано-Кортина през 2026 г.