На 15-и декември, събота, официално ще бъде открит новият сезон в Боровец, който ще започне с грандиозно шоу, много състезания, награди и музика. В този ден всички посетители ще могат да ползват безплатно съоръженията в курорта. Програмата започва в 14 часа със снежно шоу на плаца и пистите пред хотел „Рила” - забавни игри и конкурси за деца и възрастни.

За всички любители на силните усещания по същото време ще има Freestyle демонстрации на Промо Сноу Парк Бороспорт. В 16 часа посетителите ще могат да се насладят на ревю на едни от най-известните марки за зимна спортна екипировка. От 17 до 20 часа организаторите от Бороспорт АД и Община Самоков са подготвили страхотно шоу с водещ любимецът на България – Орлин Павлов. За атмосферата ще допринесат уникалните Brazz VilDJ, които ще се изправят «срещу» хора на Самоковските баби. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото Самоковско хоро. В 18 часа пистата пред хотел „Рила“ ще се затопли от огнено ски шоу, след което върху нея ще има уникална видео mapping прожекция.

И тази година за Боровец се очертава дълъг, снежен и вълнуващ сезон. През него любителите на зимните спортове ще се възползват от всички нови придобивки, направени през изминалата година – нови оръдия за сняг и модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково /Централен Боровец/ и Ястребец. Системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик” е с удвоена дължина. Най-модерната атракция в Боровец – Borosport Snow Park, този сезон ще предложи още пoвече адреналин с нова, по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. Oбслужващият парка влек е с удвоена дължина.

Освен с чисто техническите подобрения, Боровец ще открие сезон 2012-2013 с повече грижа за удобството и по-доброто обслужване на своите гости. Взети са мерки за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места – Ястребец и Мартинови бараки. Не на последно място са новите придобивки на курорта по отношение на ски екипировка и оборудване. Ски гардеробите ще бъдат снабдени с над 1500 броя нови пълни ски екипировки, нови бордове и free style ски.

Безплатно каране и страхотно шоу за откриването насезона в Боровец на 15-ти