Малко плахо танцовата ни двойка Ина Демирева - Юрий Куракин влезе в битката на световното по фигурно пързаляне в Гьотеборг. Технически дуетът ни показа напредък в сравнение с това, което демонстрираха в София при юношите и девойките.

Нашите изиграха аржентинското танго - задължителния танц за шампионата в Швеция без груби грешки, но определено липсваха артистичност и дори флирт с публиката, неща, които в тази категория те изтласкват напред в класирането.

Задачата на новата българска двойка е да мине един дует от участващите 31, за да се класира за оригиналната програма. Наглед условието изглежда просто, но при едва втората поява на леда при мъжете и жените, психическото натоварване върху Ина и Юра е огромно. Това се видя на загрявката, когато двойката ни дори падна при едни сравнително лесни стъпки.

Огромното напрежение срина дори фаворитите за златото Танит Белбин - Бенджамин Агосто. Американците много трудно ще наваксат жестоко грозното падане на Танит в края на тяхното аржентинско танго.

Ина и Юра играха последни в първа група, получиха последен резултат в тяхната група, но има шанс да преодолеят азербайджанската двойка.