България няма да има представител във волната програма на мъжете на световното първенство по фигурно пързаляне, което се провежда в Стокхолм (Швеция). 
 
Лари Луполоувър не успя да се пребори за място сред първите 24. Нашият фигурист бе със стартов номер 2 и бе заложил за начало на програмата си четворен лутц, който обаче се получи троен, което реално елиминира шанса му за попадане във волната програма. В крайна сметка натурализираният американец, който е с контузия и имаше проблеми с кънките, остана 33-и.
 
Невероятеният японец Юзуру Ханю поведе след кратката програма, като остави на 6 точки сънародника си и дебютант на такъв форум - Юма Кагияма. Трети е защитаващият световната си титла Нейтън Чен (САЩ), който изненадващо падна при изпълнение на четворен лутц.
 
Неочаквно за волната програма не се класира бронзовият медалист отпреди две години Винсент Жу (САЩ), а сред разочарованията на деня се оказаха Боян Джин (Китай) и Морис Квителашвили (Грузия), които завършиха съответно на 19-о и 21-о място.