Най- добрите състезатели за България в шорттрека Марина Георгиева и Цветан Ценков са били контузени в последните две квалификации за зимната олимпиада в Сочи и така за първи път след успехите на Жени Раданова няма да имаме участие.

„Няма шанс за допълнителна квота. Такъв е регламентът. Право на поправителен няма. Жалко, но оставаме без участници в Сочи. Цветан ще се възстановява 6 месеца, а Марина около месец. Не съм сигурен, че тя ще се върне да тренира, защото тази година бе последната за състезателната й кариера. Целта й бе олимпиадата в Сочи и сега вече този вариант отпадна. Предстои ни все пак Европейско и Световно този сезон, продължавам да работя. Имаме страхотни таланти при младежите и девойките, въпросът е да им осигурим подходящи условия за подготовка.“- коментира пред Гонг националният треньор Юлиан Ангелов.

За съжаление подобно както бе във фигурното пързаляне след световните титли на Албена Денкова и Максим Стависки, пробивът на Иван Динев, и в шорттрека след Жени Раданова България остава без присъствие на голямата сцена...

Да му мисли Българска федерация кънки!